Over de functie

Heel globaal kun je zeggen dat je als systeem engineer bij ontwikkeling moet zorgen dat de juiste hard- en software geselecteerd is waarop onze automatiseringen werken. Daarbij zit een ondersteunende rol aan de projectorganisatie. Dit bestaat uit het documenteren en begeleiden van projectimplementaties op gebied van systeem en netwerken.

De grote uitdaging bij KSE is dat rekening gehouden moet worden met de besturing van industriële processen en machines. De hardware moet daarvoor geschikt zijn, maar het stelt ook eisen aan bijvoorbeeld vSphere ESXi, dat moet voldoen aan de specificaties van het proces. Dit geldt ook voor netwerken op verschillende niveaus. De industriële veldbussen zijn namelijk niet meer specifiek met eigen bekabeling maar ook “gewoon” ethernet. Gewoon ethernet is een valkuil en dit brengt dus ook eisen met zich mee.

Om de besturingssystemen en door KSE ontwikkelde software zo kwalitatief mogelijk met de min mogelijk verstoringen te kunnen installeren wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd geïnstalleerd. Hier is continue aandacht voor nodig omdat er applicaties bijkomen of veranderen en besturingssystemen steeds worden vernieuwd.

Software en hardware blijven veranderen en dit maakt dat de functie blijvend uitdagend is.

 

Ook iets voor jou?

Bekijk onze openstaande vacatures

Ook werken bij KSE?
Bekijk onze vacatures

Wij zijn continu op zoek naar nieuwe medewerkers

Naar vacatures